Date:setembre 12, 2012

Introducció a la permacultura adreçada a la BioConstrucció (Part I)

La Permacultura és un sistema holístic per al disseny d’assentaments humans sostenibles. Els seus principis deriven d’observar com funcionen els sistemes naturals.

Inclou la producció d’aliments, fibra i energia, la fertilitat del sòl, la gestió de l’aigua, el disseny de l’hàbitat, creant cicles com ho fa la naturalesa i afavorint les relacions sinèrgiques beneficioses entre els elements.
La Permacultura també s’aplica al disseny de comunitats i sistemes econòmics.

Ofereix solucions pràctiques als problemes amb què ens enfrontem a nivell global, i és una forma molt eficaç d’actuar localment per a la recuperació de la salut del planeta.

Aquest taller serveix per a introduir-nos a la Permacultura com a eina de disseny holístic per a activitats humanes sostenibles. En aquest cas la posarem al servei de la Bioconstrucció. És un curs on la teoria es pot practicar.

El curs ”Introducció a la Permacultura adreçada a la Bioconstrucció” consta de dues parts; el present taller a la tardor i el següent a la propera primavera.

Objectius generals del curs

Conèixer els conceptes bàsics de la Permacultura a traves d’una activitat humana sostenible.

Objectius particulars

Conèixer la importància d’un sistema natural equilibrat en relació a qualsevol activitat humana, mitjançant l’observació, el disseny i la posada en pràctica.

Programa

Teoria: Principis ètics de la Permacultura, principis de disseny (que son, com aplicar-les a la bioconstrucció), procés de disseny.
Pràctica: Mètodes de disseny, zones i sectors al voltant d’una vivenda. Propostes des de la Permacultura per a la gestió d’aigües residuals, d’aigua al paisatge, eficiència energètica, bosc comestible, jardins productius i piscines naturals.

Durada

2 jornades de cap de setmana; dissabte de 10:00h a 14:00h i de 16:00h a 20:00h. i diumenge de 10:00h a 14:00h i de 16:00h a 18:00h. (14h)

Públic

Interessats en iniciar-se en l’estudi i l’observació dels mecanismes necessaris per a una activitat humana equilibrada.
Professionals del disseny, la jardineria, l’agricultura i la construcció.

Material proporcionat per l’alumne

Roba còmode, llapis i paper.

Material proporcionat per l’escola

Documentació informativa.

Alumnes:

De 10 a 15 persones

Formadors:

Juan Pedro Franco, Certificat de Permacultura i formador en Bioconstrucció del Col·lectiu Mas Franch.

Dates:

27 i 28 d’octubre

Preus:

Preu General: 215€ [ Promoció:165€]
Preu Estudiant: 115€

Lloc

ORÍGENS Escola Taller de Bioconstrucció
C/ La Roureda, 5-7.
17172. Les Planes d’Hostoles (Girona)

Preinscripcions Inscripcions Online