Qui som

Orígens.

Escola Taller de bioconstrucció.

L’Escola-Taller de Bioconstrucció ORÍGENS és un centre de formació i d’acció social on és vol donar a conèixer les diferents tècniques constructives i materials idonis per a una construcció respectuosa amb el seu entorn i els éssers vius que s’hi relacionen.

Aquest projecte està format per un equip de professionals dedicat a transmetre una consciència més respectuosa amb tot allò que ens envolta.

Les línies d’actuació són les següents:

  • La Formació, mitjançant cursos-taller, casals de treball, cursos del Serveis Català d’Ocupació i cursos de titulació homologada
  • Els Serveis, accions d’assessorament i redacció d’informes, direccions tècniques, borsa de treball, intercanvi i voluntariat.
  • La Secció I+D+i, on es realitzen treballs de recerca, es disposa d’un banc de dades i de proves físiques dels materials i les tècniques més comuns en la construcció actual.

Per dur a terme aquestes dinàmiques ens regim per un concepte anomenat Emissió Zero, que pretén establir en totes les nostres intervencions una emissió contaminant zero o quasi zero, tant de les nostres instal·lacions, de les diferents accions que realitzem i dels materials emprats en els nostres tallers pràctics, màsters i cursos.

Tant els oficis tradicionals com l’expressió artística i l’observació de la natura, ens proporcionen unes pautes molt vàlides per a una construcció de qualitat i de molt baix impacte ambiental, alhora que les noves tecnologies ens proporcionen les eines per a una millor divulgació i pràctica d’aquests coneixements. La nostra dinàmica vol recolzar-se amb totes aquestes eines de gran utilitat.

El que pretenem, també, és treballar en equip. Comptant amb l’experiència i la feina realitzada per tots i cadascun dels col·lectius o individus que vetllen per la salut del nostre planeta. Creant d’aquesta manera una dinàmica d’interrelació i d’ajuda mútua entre els implicats.

L’Escola-Taller està adreçada a tothom, tant professional com no professional, que es vulgui enriquir a través de la bioconstrucció i especialment al públic més jove en edat d’estudis, amb l’objectiu de forjar una base ben ferma de les generacions amb més futur d’aquesta societat.